Ultra Saf Su Cihazı

YENİ BİR SAF SU / ULTRA SAF SU SİSTEMİ SATIN ALMADAN ÖNCE SORMANIZ GEREKEN 6 KRİTİK SORU

Birçok laboratuvarda yüksek saflıkta ve tutarlı bir şekilde su temini gerekir. İster analitik deneyler için ihtiyaç duyanlar olsun, ister hücre kültürü çalışmalarında kullananlar olsun.

Tüm uygulamalar için, saflaştırma sisteminizin ihtiyaçlarınızı karşıladığından emin olmak önemlidir.

Kullanıcılar, genel bilgiler edinebilmek adına,

Ultra saf su cihazı ne işe yarar?
Ultra Saf Su Sistemleri hangi alanlarda kullanılır?
Ultra Saf Su Sistemleri fiyatları nedir?
Saf su cihazı nasıl çalışır?
Saf su nasıl elde edilir?
Deiyonize su ne demek? gibi sorulara cevaplar aramaktadır. Sizlere bu makalemizde genel bilgiler vermekten öte konumuz derinlemesine inceledik ve  sizler için önemli faktörleri göz önünde bulundurup derledik.

İşte her laboratuvarın bir saf su veya ultra saf su sistemi satın almadan önce sorması gereken 6 soru!

Halios Ultra Saf Su Sistemi

Uygulamam için hangi tip suya ihtiyacım var?

Farklı laboratuvar teknikleri farklı seviyelerde su saflığı gerektirir. Bazı uygulamalar kontaminasyona karşı daha hassastır ve daha yüksek derecede su kalitesi gerektirebilir. Örneğin, laboratuvar cam malzemelerinin temizlenmesi için suyun en üst saflıkta olması istenmezken, MS (kütle spektrometresi) veya HPLC düşük seviyedeki safsızlıklar dahi deney sonuçlarına etki edebilir.

ULTRA SAF SU SİSTEMİ

ULTRA SAF SU SİSTEMİ

Hangi safsızlıkları gidermem gerekiyor?

Su kaba kirlerin yanı sıra bakteri, organik madde, iyonlar ve gazlar içerir. Su arıtma sistemleri, bu safsızlıkları gidermek için ters ozmoz, iyon değişimi, elektrodeiyonizasyon, ultraviyole ışık ve ultrafiltrasyon gibi saflaştırma yöntemlerinin kombinasyonunu kullanır. Bazı sistemler sadece suyu saflaştırmakla kalmaz, aynı zamanda optimum su kalitesini sağlamak için bu safsızlıkların seviyelerini hat içi direnç ölçümleri ve TOC ölçümleri ile izler.

Birden farklı kalitede (TipI-TipII-TipIII) suya ihtiyacım var mı?

Laboratuvarınızın ihtiyaç duyacağı su kalitesi, kullandığınız tekniklerin türüne bağlıdır. Bazı sistemler şebeke suyunun Tip-III seviyesine kadar ön işleme tabi tutulmasına ve ultra saf su (Tip-I) standardına göre daha fazla saflaştırılmasına izin vererek farklı saflık dereceleri sunar. Saf su kullanımınızın zaman içinde değişeceğini düşünüyorsanız, kolayca yeniden yapılandırılabilen modüler bir sistem gelecekteki taleplerinizi karşılayabilmeniz için kolaylık sağlar.

Günlük su kullanım miktarım nedir?

Laboratuvarınızın mevcuttaki ve artabilecek saf su kullanım ihtiyacını önceden düşünmek önemlidir. HALIOS sistemi, en düşük kapasiteli modelinde dahi saatte 6 litre su üretir, dahili 10 litre tankında depolar. En yoğun laboratuvarlar için 100 litreye kadar tank seçeneği ile depolama alanı sağlar.

Sisteme beslenen su nasıl? Analizleri yapılarak test edildi mi?

İhtiyacınız olan su saflaştırma sistemi sadece saflık taleplerinize değil, aynı zamanda besleme suyunuzun kalitesine de bağlıdır. Bazı tedarikçiler bunu sizin için kontrol eder ve sisteminizi gereksinimlerinizle nasıl eşleştireceğiniz konusunda kişisel tavsiyeler sunabilir. Buna istinaden bizler ön arıtma sistemleri ile size çözüm sunarak saf su sisteminize ait komponentlerin ömrünü uzatmanızı sağlamaktayız.

Laboratuvarda su kullanımı gerektiren ekipmanlarım var. Hangi tip kalitede suya ihtiyacım olacak?

Tip III su, otoklavlar, buhar jeneratörleri ve hidroponik gibi destek uygulamaları için kullanıma uygundur. Bu sistemlerin iyi çalışır durumda kalmasını sağlamak için çözünmüş iyonları ve küçük organik maddeleri gideren bir su saflaştırma sistemi kullanmak önemlidir.

Öte yandan, HPLC ve diğer kromatografik yöntemler gibi analitik enstrümantasyon ultra saf Tip I + su gerektirir. Burada düşük kalitede su kullanılması partiküllerin birikmesine, geri basıncın artmasına ve kolonların patlamasına neden olabilir ayrıca HPLC pompasına ve enjektöre zarar vermesine neden olabilir

Ultra Saf Su Sistemleri hakkında Merak ettikleriniz için Sosyal Medya’da Bizi takip Edin

Güncel teknolojiler hakkında detaylı bilgilere erişmek için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın